Veranderen en aanpassen eng?
Altijd hetzelfde blijven doen is veel riskanter.

Krijg grip op je business met een praktische, snelle innovatieaanpak!

Wordt u ondergedompeld in vuistdikke rapporten, dikke presentaties en indrukwekkende Excel sheets met omzet van vier kwartalen tot achter de komma voorspeld? 

Ik vraag het aan u. Hoeveel helpt dat u met uw transformatie, het werkelijk veranderen van de business? Precies. 

Wat wel werkt, is met uw team aan de slag, met frisse ideeën. Alle aannames, ideeën snel testen en toetsen op haalbaarheid en realiteit van uw klanten of potentiële doelgroepen. Zo leert u meer, is er meer steun en gaat het een stuk sneller. 

Dus, leg die Excel sheets voor vernieuwing of transformatie, maar weg.

Dit is hoe wij het doen. 

Door direct nieuwe zaken te introduceren, te onderzoeken en gelijk weer te verbeteren leert u veel sneller wat werkt.

Continue overleggen is kostbaarder. Doen is goedkoper.

Hoeveel tijd besteedt u daadwerkelijk aan het toekomstbestendiger maken van uw bedrijf?

Wat kunt u verwachten?

1. Aanpassingsvermogen audit

Met een adaptiviteit assessment brengen we de bouwstenen in kaart. Wat is de stands van zaken en waar moeten wij doorgaan.

2. Wat wilt u? Een jaknikker of een windmodel? Beide kan.

U hoeft niet het bestaand verdienmodel over boord te gooien. Dat kunnen wij samen verbeteren. Om een snelle start mogelijk te maken kijken wij of de juiste mensen, systemen en cultuur aanwezig is, om tot een goed eindresultaat te komen. Maar het allerbelangrijkste is: u wilt zelf echt verandering.

3. Uw bestaand verdienmodel

Wij brengen uw bestaande verdienmodel in kaart, maar ook de vier bedreigingen die uw businessmodel (snel) kunnen verlammen. De meeste nieuwe spelers komen niet uit uw eigen industrie. Maar altijd van buiten uw vertrouwde omgeving. Heeft u ze al kaart gebracht?

4. Eerste stappen tot nieuwe verdienmodellen

Nu is het tijd om nieuwe modellen te ontwikkelen. Samen met uw team kunnen wij binnen een week nieuwe opzet ontwikkelen en beginnen met toetsen in de markt. U weet snel of er steun is. Deze methode bespaart een hoop tijd en geld. In tegenstelling tot planmatig ontwikkelen. Snelheid is nodig.

BizzModell versnelt de innovatiecyclus, het adaptie vermogen en maakt business keuzes inzichtelijk.

BizzModell is geschikt en handig voor alle organisaties en branches en speciaal geschikt voor (traditionele) bedrijven die per direct moeten of willen vernieuwen om te flexibiliseren en adaptief te zijn.

Startup mentaliteit terugbrengen

Wie gaat wat doen? Om te beginnen moet de directie of c-level voorbeeldgedrag laten zien. Medewerkers moeten succes en verandering kunnen kopiëren. Uiteraard werken bij met een dashboard en takenlijst, zodat het verander- of transformatieproces snel en overzichtelijk gebeurt. Ervaring leert dat bij veranderen mensen eerder afhaken, dan bij een transformatie. Dat is veel fascinerender materie en een keer daadwerkelijk wat anders.

Denk en doe als een startup

Iedereen heeft goede ideeën binnen een bedrijf, maar klakkeloos overnemen is riskant. Het kan een dure les worden. Ideeën zijn pas achteraf goed. BizzModell implementeert een methode, zodat ze altijd zelf in staat zijn om ideeën, producten of diensten te toetsen op haalbaarheid. De introductie zal eerder een succes worden. Eerst het publiek, dan het product of service.

Power to your people

Snelheid is belangrijk. Wij hanteren methodes waarbij het management en medewerkers via een methodiek meebeslissen. Het is vaak wennen, maar het resultaat is begrip, snelheid en medewerking van alle betrokkenen.

De innovatiecyclus van startup

Vernieuwing wordt te vaak verward met transformatie of reorganisatie. Het is belangrijk dat u echt wat nieuws gaat doen voor uw bedrijf. Vaak kan een onderdeel van uw bedrijf buitengewoon goed maken al leiden tot enorme hefboomeffecten. U hoeft echt geen iPhone 11 te maken of een Tesla om innovatief te zijn.

Behoefte aan een betere strategie dan "ik ga er nog eens over nadenken"?

Een afspraak is zo gemaakt.

We bellen u terug op het afgesproken tijdstip.

Wat levert het u op?

01

Inzage wat wel en niet werkt

Innovatie is niet een iPhone of Tesla ontwikkelen. Eén proces goed doen kan al een enorm effect hebben.

02

Nieuwe perspectief = nieuwe toekomst

Nieuwe verdienmodellen bieden weer zekerheid voor de toekomst. Dat maakt u adaptiever en toekomstbestendiger.

03

Enthousiasme

Enthousiasme werkt aanstekelijk. Niets is zo prettig dat er nu zaken op een leuke manier gaan veranderen. De betrokkenheid neemt enorm toe als medewerkers zelf mee mogen denken.

04

Kosten vliegen omlaag

Weet u nog hoeveel kosten u heeft gemaakt met de vorige “innovaties”? Voorbeeld: In Denemarken heeft de klant voor een medische VR-tool €300.000 geschrapt, omdat het sneller en goedkoper kon. 

05

Focus

Fail fast learn fast. Een project is pas geslaagd als de terugkoppeling van klanten heeft ontvangen. Nooit wachten tot het perfecte moment. Die bestaat niet. Lanceren en testen. Leren en verder ontwikkelen.

06

Interne kennis is macht. Gebruikt u ze wel?

De beste oplossingen voor nieuwe producten of services komen vaak uit verassende hoeken. Alle medewerkers kunnen meedenken. Zonder lange sessie, maar effectief binnen één dag. Mensen zin vaak verbaasd hoeveel kennis binnen zit.

In 1 tot 6 weken kunt u al een volledig getest en gevalideerd verdienmodel hebben wat wèl gaat werken.

Onderbuikgevoel, wij hebben het altijd zo gedaan, de afgelopen drie jaar ging het goed. Dat is oude economie.

Succesvolle verdienmodellen zijn getest en gevalideerd. Het kan in vier tot tien weken.

Inspiratie. Waarom handboek van een CEO opnieuw geschreven moet worden. Luister naar Hamdi Ulukaya tijdens TED

Er zit maar één stap tussen denken en doen.

Boek eenvoudig een afspraak en wij bellen u terug op de afgesproken tijdstip.

Weglopende klanten door
verouderde verdienmodellen?
Zonde. Transformatie zonder drama, het kan.

Door de verwachtingen goed te managen gaan transformaties beter.

Nieuwe wegen vragen altijd om nieuwe routes. Maar u komt er wel.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact via de chatknop rechtsonder.

Veel gestelde vragen

Veel transformatie vraagstukken worden met “ouderwetse” methodes opgelost. Denk aan management methodes die al 10 jaar oud zijn. Wij brengen nieuwe kennis en methodes binnen.

Wij bieden vier varianten aan.

  • Een Adaptiviteit Assessment. Binnen een dag weet u de bouwstenen.
  • Tweedaagse interne bootcamp met uw medewerkers.
  • Een vol weekprogramma met klanten. Dit levert voor alle partijen de meeste inzichten op.
  • Maatwerk. Sommige trajecten kunnen paar maanden duren.

Nee, juist niet! Je staande business gaat juist door. Door de inzage in je bestaande model zie je juist meer kansen voor nu en de toekomst.

Actie en nog eens actie. Wij werken niet met dikke stapelbare prints en rapporten. Het is zelf de handen uit mouwen en aan de slag met je tea. Geen dikke Excel rapporten, indrukwekkend saaie PPT slides. Gewoon aan de slag.

Dan heeft u een framework waarmee u zelf verder kunt. Wij zijn geen consultancy bedrijf dat leeft van uurtje factuurtje en elke half jaar een strategie sessie. De methode kan lang mee. Uw verdienmodel? Dat weet u zelf wel.

Dharminder Biharie heeft twintig jaar corporate ervaring en weet wat wel en niet werkt. Hij spreekt regelmatig met de juiste experts. Daarnaast kennis vergaren over de laatste ontwikkelingen cruciaal.

Die is er niet. Simpelweg, omdat de concurrent of nieuwe spelers ook geen rekening met u verwachtingen houdt. Starten met anders doen en denken kan meteen beginnen. Waar wacht u nog op?

Wij schrijven geen rapporten. Wij zijn niet van die uren charlatans die leven van uurtje factuurtje business. Wij leren u zelf te innoveren, anders te denken en juist de rapportage terreur in de koelkast te zetten.

Wij zitten in de gelukkige positie dat we de juiste partners en experts hebben. Van een crisismanager tot een Professor die op de MIT en Harvard gastlessen geeft. Maar u mag altijd even contact opnemen. Nee, heeft u. Ja, kunt u krijgen.

Dat weten wij ook niet meteen. Wat wij wel weten is dat klanten goed kunnen aangeven wat ze wel willen. Mits het proces goed gefaciliteerd wordt. Denk aan co-creatie of interviews. Maar het beste is nog steeds een klantensafari. Observatie is de beste tool om te achterhalen wat het beste voor u is.