Klanten helpen met sales- en business development

Jouw klanten willen perspectief

Een goede salesteam weet wat er speelt bij klanten. Het is net een team van Volvo Ocean Race. Het team weet wat hun taak is. Ze kunnen snel anticiperen en kijken niet op van veranderende weersomstandigheden. In tegenstelling tot jouw klanten. Je prospect en klant zit altijd is een soort storm. Ze willen je ontwijken als het hun uitkomt. Klanten en leads varen zo maar naar een andere haven -lees leverancier- terwijl ze met jouw zaken zouden doen. Je wilt wegblijven uit de prijsdraaikolk. Die gaat altijd naar beneden als een groot zwart gat. En toch word je er in gezogen.

Het salesvak is lastiger geworden door de digitale transformatie. Maar is het beter of leuker voor sales geworden? Alles gaat digitaal met MS-Teams, e-mail en telefoon. Klanten willen je wel ontvangen, maar mogen dit niet vanwege protocollen. Je mist hierdoor belangrijke informatie. Je kunt niet snel twee collega’s aanspreken die je normaal ook zag. Of even op de werkvloer een social talk maken. Lichaamstaal is zo belangrijk. Je kunt er zoveel van af lezen. Dat is gewoon moeilijker via een scherm.

Nu heeft de marketing team honderden posts verzorgd. Via social selling training ben je de LinkedIn koning of koningin op de zaak. De e-books, blogs en post blijken het geheime wapen te worden van jouw of jullie bedrijf. Het mooie van het salesvak is: mensen zijn van vlees en bloed. Het social selling is heilig verklaard en daarmee is het een fuik geworden. De klant krijgt een beleving bij jouw merk. Maar ook bij de persoon? Volgens mijn doen we toch zaken met vlees en bloed? Even to the point: hoe mooie digitaal social selling is, wordt geen tinder cyborg sales. Je moet nog steeds als persoon en bedrijf klikken met de klant. Maar belangrijker is: je hebt een verhaal, een gidsrol en perspectief nodig. Als je hetzelfde opdreunt wat digitaal gratis verkrijgbaar is, dan biedt je geen meerwaarde. Sales gaat om meerwaarde leveren. Eens?

Een klant had behoefte aan meer grip op het verkoopproces. De doelgroep waren managers van ziekenhuizen. Werkzaam in de publieke sector. Samen met de klant hebben we in de training het verdien- en communicatiemodel van prospect in kaart gebracht. Er bleken nog wat gaten in te zitten. Die gaten waren niet zichtbaar in de digitale communicatie op de site en social media van de klant. Wel in de manier waarop ze zich gedroegen. We hebben dit in kaart gebracht, een pitch en verkoopplan op afgestemd. De klant kon nu veel gerichter klanten werven. Ze hadden meer succes met hun persoonlijke benadering.

Wil je voor je bedrijf een keer uit je salesvel springen zodat klanten je zien? Dat je wel aan tafel komt en omzet kunt vergroten?

Slimme teams werken samen. Kijk maar naar de Volvo Ocean Race. Er is geen plaats voor een Messie of Ronaldo. Alleen maar voor bikkels met een verhaal.

TRAINING

Probeer niet te verkopen. Geef klanten een reden om met jou zaken te doen.

Beschrijving

Meer leads en succes door interesse in de klant.

Wil je als MKB-bedrijf meer leads krijgen? Jezelf onderscheiden in je verkoop ten opzichte van de concurrent? Geef de klant een exceptioneel goede reden om met jou zaken te doen. Dan gaat verkoop een stuk eenvoudiger.

Verkoop is net als een ijsberg. Je ziet alleen de 20% boven water. De overige 80% onder de waterlinie is niet zichtbaar. Daar zit een unieke reden om te kopen.
Focus je op de 80% dat onder water zit. Zo maak je meer omzet. Hoe vaak hoor je niet in de verkoop. “Shit..wat heb ik over het hoofd gezien!” of “Hoe kan dat? We hebben er alles aangedaan, maar ze gaan naar de concurrent!”. Dit zijn tijdloze uitspraken. In het verkoopvak zal dit altijd blijven.

Waar gaat de klant mee naar bed? Waar staat de klant mee op? Wat maakt jouw dienst of product bullshitproof? Hoe zorg je dat je waarde verkoopt en geen prijs of korting? Allemaal argumenten waarmee iedere verkoper mee worstelt.
In de training maken we daar werk van. Als je dit als DGA of beslisser leest, weet je waarmee jij naar bed gaat. Dat zijn ook beslismomenten.

Wij geven training van vlees en bloed. Geen social selling algoritme hosanna.

Eén: je doet zaken met mensen. Die zijn van vlees en bloed. Daarbij zorg je ervoor dat jouw kennis omgezet wordt naar gunnen en omzet. Social selling klinkt heel leuk, maar je bent eigenlijk bezig met het verkopen van jezelf. Je wilt geen algoritmes en omzet van Tech bedrijven vullen,maar je eigen omzet verhogen. De verkoop draait om de klant. Toch?
Het onlineverhaal moet kloppen met de persoon die het verkoopt. De klant heeft een authentiek of social opgepoetst persoon zo in de smiezen. Daar ga je! Dan word je af geserveerd. We laten zien dat LinkedIn een fantastisch gereedschap is. Daar blijft het ook bij.
Ergernis nummer één van beslissers over verkopers: “Ze zijn meer met hun ego bezig dan met mijn bedrijf.” Directeur MKB
Twee: als verkoper verkoop je niks. Je zorgt voor een goede reden om zaken met jou en je bedrijf te doen. Dat betekent dat je ergens voor moet gaan staan; de waarden en normen die je verkoopt. In mijn programma besteed ik aandacht aan het gidsen. Niemand wil volgers. Na afloop moet je een soort bondscoach zijn. De spelers zijn jouw klanten. Jij kan sturen en bepalen met de kennis, kunde en materie over het onderwerp.
Klanten willen geen helden. Ze willen gidsen die ze op weg helpen.

Dit kan je na afloop

Jij wilt:

 • Een stappenplan voor meer leads.
 • Argumenten om in gesprek te komen.
 • Een gidsplan maken voor klanten.
 • In een 3 stappenplan naar verkoop.
 • Weten met wie je nooit zaken zal doen.
 • Klanten inspireren en zorgen voor een verhaal.
 • Waarde verkopen in plaats van prijs.
 • Zelf een minimarketingmachine worden.
 • Gewoon meer en betere gekwalificeerde leads en resultaten.
 • Plezier hebben in verkoop.

 

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen in deze training aan bod:

Wat voor karakter heb jij? Wat is je psychologische methode van handelen?

 • Wat jij zaait, oogst je ook.

 

Maak een stappenplan voor je doelgroep

 • Met het 3 stappenplan heb je altijd een structuur.
 • Structuur en regelmaat werkt voor jou.

 

Welke klanten passen van nature niet bij jou?

 • Je natuurlijke karakter geeft aan wie je “tegenstander” is.
 • Hoe ga je met zulke klanten om?

 

Open je gesprek met wat ertoe doet

 • Stappenplan voor een conversatiestart.
 • You confuse, you lose. Wees helder wat je doelstelling is.
 • Zoek naar de gemeenschappelijke doelstellingen en belangen.

 

Samenwerken met beïnvloeders en beslissers

 • Met een schema breng je de beïnvloeders en beslissers in kaart.
 • Spreek hun taal.

 

Zijn er gemeenschappelijke wensen en belangen? Start verkoop!

 • Nu ga je pas voor het aanbod.
 • Aanbieden voorstel.
 • Sluit af met een smile. Humor is je beste wapen.

 

Tijdsduur

De training duurt één dag en zal ongeveer 8 uur in beslag nemen. Het betreft een groepstraining en deze zal bestaan uit mensen van verschillende branches.
Zo leer je het meeste. Branche specifieke trainingen zijn maatwerk.

 

Deelnemers

In deze training is ruimte voor minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers. De deelnemers zitten minimaal twee jaar in het vak. De cursisten zijn (key) accountmanagers. Werkzaam in de machinebouw, techniek en software. Ze zoeken verdieping in hun werk en willen met kennis en enthousiasme hun klanten beter helpen. Deze training is niet geschikt voor verkopers die transactioneel worden aangestuurd. Voor hen heeft dit geen toegevoegde waarde. Na afloop is er de mogelijkheid om kennis met elkaar uit te wisselen in een besloten LinkedIn groep.

Certificaat

Na afloop krijg je een certificaat.

De investering bedraag € 995 per persoon ex. 21% BTW.
Voor incompany trainingen bel +316 1815 4594 of mail naar db@bizzmodell.com

Een afspraak is zo gemaakt.

We bellen je terug op het afgesproken tijdstip.