2021 het jaar van strategie en perspectief

ZZP'er, MKB en corporaties ontkomen er niet aan om hun strategie en perspectief opnieuw te definiëren.

innovatie in strategie, producten & diensten

Onderneming is weer Toekomstbestendig​

Van volg- naar Gidsbedrijf

ZZP en zelfstandige professionals

Disrupt eerst jezelf

Wanneer houdt mijn business op te bestaan? Te lang vasthouden aan het oude is geen goede strategie.

Groeien

Voor groei moet je eerst weten waar je wilt groeien. Wat is de behoefte van de klant? Waarom gaan ze jouw diensten of producten afnemen? Groeien betekent dat je keihard aan je sales moet werken. Veel starters of vastgelopen professionals hebben te weinig focus op sales. Voorheen 90% social media en 10% sales. Na afloop 40% en 60%. Geen contact is geen contract of order.

Automatiseren

Je hebt maar 24 uur in een dag. Dat betekent dat je taken zo slim mogelijk moet inrichten. Gebruik daarom gratis en betaalde tools om te automatiseren. Dat scheelt heel veel tijd. Als je business twee keer zo groot moet worden kan je simpelweg niet 48 uur in een dag van 24 uur proppen.

MKB Maak en Techniek Industrie

Verkoop naar Service?

Als je bedrijf is ingericht op verkoop en je wilt omschakelen naar service, vraagt dat om een andere kwalificatie en denkpatronen. Heb ik wel de juiste mensen, middelen en tijd om het waar te maken? Wat is service in de ogen van klanten? Bij service staat de teller elke dag weer op nul. Bij verkoop is de klus geklaard als het product verkocht is. Het zal je niet verbazen dat een service strategie en businessmodel meer toekomst heeft dan (transactie) verkoop.

101 Ideeën

Welke plannen en ideeën gaan geld opleveren? Hoe kan ik dit snel uitwerken? Hoe krijg ik de klanten enthousiast voor mijn concept? Hoe hou ik de kosten allemaal zo laag mogelijk? Wij helpen je om dit snel en efficiënt uit te voeren. Wij denken in weken en niet in maanden.

Gidsbedrijf

Waarom kijk je reikhalzend uit naar bedrijven als Google, Apple en Tesla? Of een concurrent? Omdat iedereen liever naar een gidsbedrijf kijkt en luistert i.p.v. naar een volgbedrijf. Klanten verwachten dit ook van jou als bedrijf. Hoe ga jij gidsen?

Corporaties

Verdiencapaciteit vernieuwen?

Jouw bestaande businessmodel was een paradepaardje en leverde veel omzet en marge. Echter : je ziet een krimp. YOY. Dat moet stoppen. Maar hoe? Corporates kunnen grofweg op drie manieren innoveren in hun businessmodel: zelf doen, samenwerken of een start-up overnemen. Zelf doen vraagt om lef en leiderschap. Wij bieden een compleet assessment met een nulmeting om de vier bouwstenen in kaart te brengen. Uit ervaring weet ik dat 11.000 patenten en een workforce van 50K FTE niet voldoende is.

Cultuur

Heb ik de juiste mensen in huis? Innoveren in verdienmodellen, strategie, producten en diensten vraagt om een ander kijk op zaken. Verouderde denkwijze: uitkomst is het doel. Beter is: uitkomst is het gevolg. Traditioneel: eist focus en volharding. Business design: Gaat snel en moeiteloos mits de juiste interventies gedaan worden.

Executie

Wie gaat het doen? Wie is er geschikt voor om het realiseren? Hoe krijg ik medewerkers enthousiast voor dit project? Dat is alleen mogelijk als er psychologische zekerheid is, de C-Level geeft commitment en doet zelf mee. Medewerkers zijn de bedenkers en uitvoerders met de C-Level. Ik garandeer je dat het makkelijker gaat en meer oplevert. Ook tevreden medewerkers en resultaten krijgen in innovatie en verandertrajecten? Bel voor een afspraak.