Wie is het BizzModell Brein

businessmodel innovatie
Weg met dikke businessplannen. Ontwerp een businessmodel en waardepropostie.

Verhaal achter BizzModell

BizzModell is een idee van Dharminder Biharie. Dharminder was werkzaam als International Business Development Manager bij Xerox Corporation. Met 3400 dagen ervaring in Amerikaans corporate ervaring en meer dan 10.000 conversaties, was het tijd voor verandering.  

 

Zijn motto is: If you want to innovate, kill your own cash cow.  

 

Na een masterclass bij Strategyzer met Alexander Osterwald en Yves Pigneur in Berlijn en een bootcamp SPRINT met Jake Knapp in Kopenhagen voelde hij dat direct dat business design zijn nieuwe aspiratie was. Door verschillende methodes te combineren, ontstond BizzModell: een visuele en praktische methodiek om het adaptievermogen van organisaties per direct succesvol te vergroten.

 

Dharminder ondersteunt met BizzModell diverse grote (inter)nationale bedrijven bij de optimalisering van bedrijfsprocessen en bedrijfsresultaten, zoals Hasytec, Fespa en MedicoIndustrien. Hij kent de voor- en nadelen van een corporate organisaties maar beschikt ook over praktijkervaring met het MKB.

 

Dharminder is een man uit de harde praktijk van sterk concurrerende bedrijfstakken met veel kennis en ervaring over hoe je bedrijfsmodellen dusdanig kunt inrichten en aanpassen, dat overleving van iedere economische crisis mogelijk is. Het corporate culture kent hij als geen ander en weet ook al te goed waarom veranderingen niet lukken.

 

Voordeel van zakendoen met Dharminder is dat hij internationale praktijkervaring heeft, over een netwerk aan waardevolle relaties en professionele adviseurs beschikt en het adaptievermogen van diverse (traditionele) bedrijven succesvol heeft vergroot.

 

Dharminder’s aspiraties is om bedrijven, managers en medewerkers te veranderen in adaptieve ondernemers, zodat een bedrijf of organisatie flexibel is en in staat is iedere verandering te overleven.

 


Missie BizzModell

Dharminder’s aspiratie is om bedrijven, managers en medewerkers te veranderen in adaptieve ondernemers, zodat een bedrijf of organisatie flexibel is en in staat is iedere verandering te overleven.