BizzModell Podcast

Podcast #13 met Dharminder Biharie en Eefje Jonkers over valideren & testen

Het krijgen van feeback van je klanten is belangrijk. Maar de organisatie mee laten luisteren en het een continue proces van maken hoort bij innovatie. Veel bedrijven zijn het vergeten of doen het helemaal niet meer. Maar dat is niet gek, Ooit was je een ondernemer, nu ben je in bedrijf. Je moet nu als bedrijf een continue verbeter proces inrichten om bij te blijven. Doe je dat niet, dan krijg je vanzelf een rode kaart. Succesvol zijn in het verleden betekend niet dat je altijd je positie behoudt. Het luisteren naar klanten en feedback serieus nemen hoort in ieders moderne functie omschrijving. Van postkamer medewerker tot CEO.

Podcast #12 met Eric van Hall over innovatie in copywriting.

Copywriting bestaat al heel lang. Zo oud als de weg naar Rome. Maar hoe zit dat nu? Jongeren hebben een geweldig goed bullshit detector. Hou je daar al rekening mee als bedrijf? Doe je dat niet, dan prikken ze door je bullshit blabla heen en is het doei met je mooie verhalen. Copywriting werkt alleen als je het kunt schrijven vanuit de perspectief van de lezer. Dat is nog steeds een vak. Hoe ik geinnoveerd heb ik copywriting? Door te kijken waar tijd en kosten verloren ging. Automatiseren dus. Luister naar het boeiende verhaal van Eric van Hall.

Podcast #11 met Dharminder Biharie en Sander Jansen over hoe werkt een team nou goed?

Geef je je medewerkers echt het mandaat om te zelf te mogen ondernemen binnen de kaders?

Wat betekend dat allemaal voor hun en wat zijn de valkuilen.

Wil je echt een teamperformance in actie zien? Kijk eens naar Volvo Ocean Race. Het ultieme voorbeeld als het gaat om (letterlijk) zelf sturende teams.

Podcast #10 met Dharminder Biharie & Sander Jansen over verandermanagement.

Samen met Sander Jansen van www.changeventures.nl bespreek ik het veranderen van een onderneming bij Innovatie. De meest succesvolle innovaties en veranderingen worden gerealiseerd als mensen mee veranderen. Het ljkt zo makkelijk om met stuurgroepen, teams en ambitieuze plannen alles aan te pakken. Maar zorg eerste dat je de juiste mensen mee krijgt en de juiste mensen hebt.

Podcast #9 Saskia Nijs over innovatie en bedrijfssystemen en mensen.

 Saskia werkt als adviseur op c-level bij grote ondernemingen. Haar expertise gebieden zijn de bedrijfssystemen, de processen en de medewerkers. 

 

Innoveren binnen bedrijven is niet alleen een functie of een titel, maar het moet een cultuur worden met de juiste mindset en KPI.

Het aanstellen van een hoofd innovatie is niet voldoende.

Ook zal AI een impact hebben op bestaande beroepen. Daarom moet je nu nadenken wat je nieuwe job zal zijn.  Innovatie zal gepaard gaan met cultuur verandering. Saskia heeft er een frisse blik op door juist gedrag van medewerkers te benutten. Er zit vaak meer kennis bij je medewerkers dan je denkt.

Podcast #8 met Ralf Knegtmans over Agile Talent. Wie hebben we straks nodig en wie niet.

We selecteren mensen voor de toekomst op basis van het verleden. Zoals je CV, misschien je verouderde competenties en vaardigheden. Is dat nou wel zo handig? 

 

Zijn de huidige top performers wel de mensen die straks ook een top prestatie kunnen leveren? De bedrijven moeten een "purpose" hebben of een maatschappelijk verantwoord doel. De GeneratieZ heeft een fantastisch bullshit dedector en prikt zo door je heen. 

 

Ben je wel eigenlijk klaar voor de toekomst? Luisteren wat Ralf knegtmans te vertellen heeft. 

 

Wil je meer weten koop dat zijn boek bij managementboek.nl of bij Bol.com

Podcast #7 met Prof. Dr. Fred Van Eenennaam over Value Based Health Care.

We kennen allemaal gezondheidszorg zoals het nu is. Maar wat is nou Value Based Health Care en wat moet er allemaal gebeuren om dit mogelijk te maken in Nederland? Prof. Dr.  Fred Van Eenennaam van The Decision Institute legt het uit in een podcast over innovatie in gezondheidszorg. We staan nog aan het begin van wat AI mogelijk kan maken. De overheid lijkt misschien innovatief, maar dat is het niet echt. Innovatie in gezondheidszorg vanuit de praktijk. Nieuwsgierig? 

Podcast #6 met Mascha Gerretsen over Content Marketing en Community Management.

Mascha is een vakvrouw als het gaat om content marketing en community management.  

Als consultant helpt Mascha ondernemers met strategische vraagstukken.  Ze is zelfs zo goed, dat ze een boek samen met haar compagnon heeft geschreven. Aan de hand van een voorbeeld van o.a. de Bijenkorf neemt ze mee wat er mis kan gaan. Het is de moeite waard om haar boek te lezen. Verkrijgbaar bij www.bol.com

Podcast #5 met Menno Lanting schrijver van o.a. De Disruptieparadox.

Menno Lanting is dé expert op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op innovatie, organisaties en leiderschap. In zijn interview blijkt dat innovatie veel meer vergt dan een dik rapport. Je moet overeenstemming welke taal je gaat spreken met z'n allen.

Kortom is er een "alignment"? Vaak blijkt dat de meeste mensen veranderen niet leuk vinden. Dat heeft meteen invloed op je bedrijf. Krijg je wel iedereen mee? Maar gelukkig worden niet alle business modellen en bedrijven meteen weggevaagd als Tesla, Facebook en andere high-tech groeiers.

Podcast #4 Dharminder Biharie met Sander Jansen van Change Ventures.

Samen met Sander Jansen van Change Ventures bespreek ik waarom innovatie van binnenuit toch meestal niet werkt. Is ICT een de zorg een hype of echt blijvend? Veranderen binnen organisaties is vaak een HR en directie vraagstuk om een organisatie mee te nemen. Heb je prangende vragen over innovatie? Laat het ons weten! Dan behandelen wij je vragen in de volgende podcast! Dus waar wacht je nog op?

Podcast #3 Dharminder Biharie bespreekt met Marianne Zwagerman over innovatie in Nederland.

Je hóeft niet te innoveren. Waarom zou je als bij John de Mol en Mark Zuckerberg ook bijna alles mislukt. Marianne legt het hier uit. Meer weten? Luister naar onze podcast. Volg Marianne Zwagerman via Twitter @mariannezw of kom in contact met jaar via haar website.


Podcast #2 door Dharminder Biharie.

Daar ben ik weer. Het duurde even voordat ik weer online ging. Waarom was ik een tijd offline? Ik behandel in mijn Podcast de volgende onderwerpen:  valkuilen iedereen heeft er hekel aan en toch komen we ze tegen in een innovatieproces, iemand innovatie titel geven is geen innovatie, ondernemers hebben vaak te veel focus op de concurrent i.p.v. de klant en als je te makkelijk omzet krijgt word je lui.

Podcast #1 door Dharminder Biharie.

Je moet je huis schilderen en onderhouden. Raad eens? Je moet ook jouw businessmodel onderhouden. Anders komt er een sloopkogel en dat doet heel veel pijn...